Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

vrikame-lefta-we-found-money


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ,
JIMMY LABOS ΕΔΩ,
(ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK)


Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τα αποτελέσματα της επί μακρόν διάστημα εργασίας μου, σχετικά με την οικονομική σωτηρία της Πατρίδας, και λέω οικονομική διότι η συνολική σωτηρία θα εξαρτηθεί και από το πολιτικό σκέλος αυτής. Περισσότερα όμως επί αυτού του θέματος λίγο αργότερα.
Επιτρέψτε μου όμως να πω πρώτα δυο λόγια για εμένα. 
Γεννήθηκα το 1973 και είμαι σήμερα εν έτη 2019 ετών 46.
 Έχω σπουδάσει και είμαι απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά, Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Έπειτα από ένα αποτυχημένο διάστημα κατά το οποίο έψαχνα για δουλειά, κατέληξα να ασχοληθώ με το INTERNET και τρόπους να βγάλει κανείς λεφτά μέσα από αυτό. Άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε όχι, πότε βγάζοντας κάποια καλά λεφτά και κάποτε όχι, η ζωή κυλούσε ώσπου ξέσπασε, τι άλλο, η κρίση....Και τότε παρακολούθησα και εγώ όπως όλος ο λαός μας τα πολιτικά σούργελα να διαδέχονται το ένα το άλλο, να υπόσχονται λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα και έξοδο από το μνημόνιο της χρεοκοπίας, και γενικότερα όλα αυτά τα απείρου κάλους και θράσους που παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια...
Ήταν τότε ακριβώς που πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ''Δεν μπορεί, κάποια λύση πρέπει να υπάρχει, στην Ελλάδα είμαστε, δεν είμαστε στο κέντρο της Αφρικής!''
Ασχολήθηκα περιστασιακά με το ζήτημα γιατί ταυτόχρονα έπρεπε να εξασφαλίζω και κάποια έσοδα για τις προσωπικές μου ανάγκες... Παρόλα αυτά εργάστηκα με μεθοδικότητα και πείσμα, πείσμα που μεγάλωνε όλο και περισσότερο όσο έβλεπα πολιτικούς απατεώνες να κάνουν αυτά ακριβώς τα οποία είχαν καταγγείλει στο παρελθόν...Αυτό με εξόργιζε πιο πολύ απ' όλα, και κάτι έπρεπε να κάνω γι' αυτό. Ήταν ξεκάθαρο πια πως δεν είχαν καμία λύση για οτιδήποτε, απλώς έκαναν ότι τους έλεγαν οι ξένοι, είχαν μεταβληθεί σε ένα είδος ΝΕΝΕΚΩΝ....
Και δυο λόγια για τη μεθοδολογία την οποία ακολούθησα. Γνώριζα από την αρχή ότι η χώρα διέθετε κάποια πλεονεκτήματα, και ότι κάπου εκεί πέρα, σε κάποιο από αυτά τα πλεονεκτήματα θα έπρεπε να βρίσκεται και η επίλυση του προβλήματος που με απασχολούσε...

Ας πάρουμε ως παράδειγμα την Ναυτιλία. Πως όμως να αναπτύξει κανείς μια μέθοδο με βάση αυτή? Τα λεφτά εκεί ανήκουν σε τρίτους (Εφοπλιστές) ενώ δεν θέλουν να έχουν και μεγάλη σχέση με το Ελληνικό Κράτος, όχι ότι τους αδικώ σε αυτό το σημείο... Ήταν φανερό ότι κάτι άλλο έπρεπε να βρεθεί!
Έπειτα ανέλυσα τις δυνατότητες προώθησης δυναμικών καλλιεργειών κάθε λογής, όπως τα ενεργειακά φυτά, οι υπερ-τροφές (Super-Foods), τα βότανα κάθε λογής, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η μελισσοκομία κλπ.. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά αν και πολύ σημαντικά για την ανάκαμψη της χώρας, ωστόσο δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν μια καθαρή μέθοδο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε κρατικό επίπεδο και να διασώσει από τη διαφαινόμενη χρεωκοπία...
Παρόλα αυτά θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σημαντικά κέρδη για κάποιους έξυπνους επιχειρηματίες., καθώς και κάποια έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό..
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι το απλούστερο σχέδιο σωτηρίας της χώρας θα ήταν ακριβώς αυτό! Να κάτσουν δηλαδή να αναλύσουν τα πλεονεκτήματα της χώρας και να προσδιορίσουν πως θα μπορούσαν αυτά να βελτιωθούν. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα, και αυτό νομίζω ότι προσδιορίζει το μέγεθος της ανικανότητάς τους ή της προδοσίας τους. Βλέπετε αγαπητοί φίλοι και φίλες εγώ δεν χαρίζομαι σε κανέναν, αν πιστεύω ότι κάποιοι είναι προδότες τότε θα το πω ξεκάθαρα...
Υπήρχε όμως και ένας τομέας στον οποίο η Ελλάδα κατόρθωσε να τα πάει κάπως καλύτερα και μάλιστα σοβούσης της κρίσης. Ήταν τι άλλο ο τομέας του Τουρισμού, η βαριά βιομηχανία της χώρας όπως πολλοί ισχυρίζονται. Μόνο που δεν έχουν κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για να τον αξιοποιήσουν θα πρόσθετα εγώ! Και εξηγούμαι...
Κατά την διάρκεια της κρίσης η Ελλάδα κατόρθωσε να υπερ-τριπλασιάσει τις διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών από τα δέκα (10) εκατομμύρια στα περίπου τριάντα (30) εκατομμύρια! Εντυπωσιακό? Ναι, αλλά δεν οφείλεται καθόλου στις προσπάθειες των Ελληνικών κυβερνήσεων, ακόμα πιο εντυπωσιακό! Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έκλεισαν κάποιοι προορισμοί όπως η Αίγυπτος, η Τουρκία, το Μαρόκο κτλ. λόγω της τρομοκρατίας, και ο δεύτερος είναι η αρνητική δημοσιότητα που πήρε η Ελλάδα στα δελτία ειδήσεων των ξένων χωρών! Ακόμη και αυτή η αρνητική δημοσιότητα, ωστόσο δημοσιότητα, συνετέλεσε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα! Παρόλα αυτά ουδεμία σοβαρή επένδυση έγινε όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα του τουρισμού και η χώρα διαθέτει τις ίδιες κλίνες διανυκτέρευσης, περίπου στο ένα εκατομμύριο, απλώς η πληρότητα αυξήθηκε από 33% σε περίπου 99% κατά την διάρκεια των περιόδων αιχμής...Η βαριά βιομηχανία της χώρας στον αυτόματο πιλότο, τα συμπεράσματα δικά σας!
Αυτό ήταν αγαπητοί φίλοι και φίλες, όταν συνειδητοποίησα αυτά τα στοιχεία ήξερα ότι είχα χτυπήσει φλέβα χρυσού. Ο τουρισμός έχει τεράστια περιθώρια ανόδου στην Ελλάδα. Με 16.500 χιλιόμετρα ακτές, με τέλειο κλίμα και άφθονη ηλιοφάνεια που προσφέρει άφθονη και φθηνή ενέργεια, με την καλύτερη και πιο φιλική θάλασσα παγκοσμίως, με φιλόξενο λαό που δεν απειλεί να σου πάρει το κεφάλι...Ολόκληρη η δυτική Πελοπόννησος καθώς και η νότια Κρήτη είναι σχεδόν ανεκμετάλλευτες τουριστικά, με τεράστια περιθώρια ανόδου.

Έμενε μόνο να αναπτύξω ένα σχέδιο, ένα σχέδιο για το πως θα μπορούσε το κράτος να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση και να βγάλει το απαραίτητα χρήματα για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, καθώς και την βελτίωση του επιπέδου ζωής των υπηκόων του.

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω λοιπόν, ότι το λεπτομερές σχέδιο οικονομικής σωτηρίας είναι επιτέλους έτοιμο!
Το σχέδιο περιλαμβάνει:
  1. Αύξηση των τουριστών από τα τριάντα (30) εκατομμύρια στα 100-120 εκατομμύρια ετησίως.
  2. Το πέρασμα του συνόλου της αμοιβής διανυκτέρευσης μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό (Με βάση ιδιοφυή μέθοδο, αποκλειστικά δικής μου εμπνεύσεως).
  3. Την ομαλή μετάβαση σε ένα σύστημα διπλού νομίσματος, χωρίς να υπάρξει πανικός και χωρίς να χάσει κανείς τα λεφτά του.
  4. Την πιθανή έκδοση ενός τρίτου νομίσματος, με αντίκρισμα 100% σε Χρυσό, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε το Χρυσό!
  5. Την οριστική έξοδο της χώρας από τις διεθνής Αγορές και τα Παζάρια, με την ρύθμιση του χρέους ΧΩΡΙΣ κούρεμα.

Μερικές σημειώσεις σχετικά με τα ανωτέρω.
1.    Μπορεί να φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός των 100 Εκατομμυρίων Τουριστών, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου όμως! Σε κράτη όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία πηγαίνουν ετησίως 70-80 Εκατομμύρια Τουρίστες...Τι πάνε να κάνουν εκεί? Εδώ θα πρέπει να τους φέρουμε! Υλοποιώντας ένα φιλόδοξο σχέδιο προσέλκυσης τουριστών στην “ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ” όπως εύστοχα έχουν κάποιοι περιγράψει...Μόνο που δεν έχουν κάνει τίποτα για να το υλοποιήσουν...Και αυτή ακριβώς μπορεί να είναι η περιγραφή της μεθόδου μου “Πως θα υφαρπάξουμε τουρίστες από άλλους προορισμούς και θα τους ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ να έρθουν σε μας!”

2.    Λοιπόν ας κάνουμε μερικούς υπολογισμούς. Την διανυκτέρευση την έχω υπολογίσει περίπου στα 40 Ευρώ το δίκλινο, δηλαδή στα 20 Ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση. Νομίζω ότι είναι μια αρκετά ρεαλιστική και συντηρητική εκτίμηση. Έχουμε και λέμε λοιπόν, Εκατό (100) Εκατομμύρια Τουρίστες επί 20 Ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση ισούνται με δύο Δισεκατομμύρια Ευρώ ανά ημέρα! Τώρα, εγώ έχω υπολογίσει με βάση μια μέση παραμονή πέντε ημερών, είπαμε συντηρητικές εκτιμήσεις...Παρόλα αυτά τα διεθνή στοιχεία προσδιορίζουν μια μέση παραμονή εφτά ημερών, ε! χώρα αλλάζουν να μην μείνουν και μια εβδομάδα? Συνεπώς έχουμε και λέμε, δύο δισεκατομμύρια επί πέντε ημέρες ίσον δέκα (10) δισεκατομμύρια Ευρώ επιπλέον καθαρά έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό. Με βάση τη μέθοδό μου και απολύτως συντηρητικές εκτιμήσεις, και χωρίς να υπολογίζονται τα πολλαπλάσια οφέλη που θα προκύψουν για την οικονομία όταν αυτά τα λεφτά θα ενσωματωθούν στο οικονομικό κύκλωμα, και που μπορεί να έχουν μέχρι και υπερδιπλάσιο οικονομικό αποτέλεσμα!

3.     Την μετάβαση σε μια κατάσταση διπλού νομίσματος δεν θα πρέπει να την φοβόμαστε! Άλλωστε την έχουμε ξαναπεράσει...κατά την περίοδο εισαγωγής του Ευρώ. Αν θυμάστε, πληρώναμε με ότι είχαμε, είτε Ευρώ είτε δραχμές (σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να είχαμε παραμείνει κατά την γνώμη μου, δεν έπρεπε να υιοθετήσουμε πλήρως το Ευρώ). Απλά πρέπει να προσέξουμε λίγο την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου...Αν έρθει μια κυβέρνηση και πει “Δεν έχω άλλα Ευρώ, Θα πληρωθείτε όλοι με Δραχμές”, αντιλαμβάνεστε ότι θα υπάρξει πανικός, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της ισοτιμίας του νέου νομίσματος... Το πώς μπορεί να γίνει μια τέτοια μετάβαση λοιπόν, τυγχάνει και αυτό να το γνωρίζω! Είμαι ο μόνος? Ειλικρινά δεν το νομίζω, απλώς πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι και οι ντόπιοι υπηρέτες τους το απέκρυψαν για πολιτικούς λόγους. Γιατί ήθελαν πάση θυσία την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ για τους δικούς τους λόγους. Επιπλέον υπάρχουν και άλλοι λόγοι για την υιοθέτηση μιας λύσης διπλού νομίσματος. Ακούστε κύριοι, ένα σοβαρό κράτος (αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα είναι ένα από αυτά...) δεν μπορεί να είναι ένας διεθνής ζητιάνος! Απλώς τυπώνει χρήμα, αρκεί το χρήμα αυτό να έχει ουσιαστική αξία! Επιπρόσθετα υπάρχει και ο υπαρκτός κίνδυνος της καταρρεύσεως του Ευρώ και η Ελλάδα βρίσκεται στα σύνορα, με ότι αυτό σημαίνει... Φαντασθείτε λοιπόν μια Ελλάδα άφραγκη, πιο πολύ άφραγκη και από την Αλβανία, μετά από μια πιθανή κατάρρευση του Ευρώ. Δεν θα ήταν αυτή μια χρυσή ευκαιρία για την Τουρκία να επιτεθεί? Τα συμπεράσματα δικά σας.

4.     Μα τρίτο νόμισμα? Θα αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα...Και γιατί όχι? Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ήδη δύο! Τη χρυσή Λίρα Αγγλίας ως αποταμιευτικό νόμισμα, και τη Λίρα Στερλίνα, ως νόμισμα καθημερινών συναλλαγών. Εξάλλου πρέπει να σας πω ότι αυτό δεν θα είναι ένα νόμισμα καθημερινών συναλλαγών, αυτό το νόμισμα θα το κατέχουν κάποιοι εύποροι άνθρωποι, οι οποίοι φοβούνται μήπως χάσουν τα λεφτά τους και θέλουν την εξασφάλιση του Χρυσού. Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι ανάμεσά μας, τι να κάνουμε...Η άποψή μου είναι ότι καλύτερα να τους έχουμε στο πλευρό μας, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, παρά να τους έχουμε απέναντί μας και να μην κερδίζουμε τίποτα. Την δημιουργία ενός τέτοιου νομίσματος ΧΩΡΙΣ να αγοράσουμε το Χρυσό, τυγχάνει και αυτό να το γνωρίζω. Αν είχαμε λεφτά απλώς θα αγοράζαμε το Χρυσό και θα κάναμε και εμείς αυτό που κάνει η Αγγλία.

5.     Η άποψή μου για το χρέος είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις Αγορές με επιτόκια 3.5-4%. Απλά δεν μπορούν να βρεθούν τα 13 περίπου Δισεκατομμύρια που απαιτούνται επιπλέον για να γίνει αυτό. Μπορεί κάποιοι πολιτικάντηδες να ερωτοτροπούν με την ιδέα αυτή, ωστόσο ψεύδονται ασυστόλως...Από που θα εξασφαλίσουν 13 Δισεκατομμύρια Ευρώ, θα μειώσουν τα έξοδα του κράτους ή θα αυξήσουν τη φορολογία? Και τα δύο μέτρα τα έχουν εξαντλήσει επικίνδυνα τα προηγούμενα χρόνια… Γι' αυτό προτείνω την αποπληρωμή του χρέους στα παρόντα επίπεδα, χωρίς κούρεμα χρέους, με μόνο επιτόκιο το κόστος χρήματος, περίπου στο 1% που πληρώνουμε και σήμερα δηλαδή, και σε ένα βάθος χρόνου εκατό ετών. Είναι σαν να τους λέμε “Κύριοι η χώρα μας έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αυτά είναι τα λεφτά μας, Θέλετε να σας αποπληρώσουμε τα οφειλόμενα σε ένα βάθος εκατό ετών, χωρίς επιπλέον τόκους ή όφελος για εσάς?” Για να γίνει κάτι τέτοιο ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει μια Πατριωτική Διακυβέρνηση και όχι τα λαμόγια που υπάρχουν σήμερα...

Και ένα γενικό σχόλιο εφ' όλης της ύλης.
Από την αρχή της κρίσης θεωρούσα τον εαυτό μου ως αντι-μνημονιακό. Τώρα, μετά από όλο αυτό το μεσοδιάστημα, θεωρώ ότι το μνημόνιο ήταν δυστυχώς αναπόφευκτο, αν θέλαμε να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία.. Ήταν σαν να έβαζες έναν ασθενή στην εντατική, απλώς έπρεπε να προβλέπεται και η έξοδος, αλλιώς υπάρχει ο υπαρκτός κίνδυνος να παραμείνει για πάντα εκεί...Αλλά αυτό, ο σχεδιασμός δηλαδή της εξόδου, ήταν υποχρέωση των Ελληνικών Κυβερνήσεων, όχι των Ξένων ούτε δική μου.
Θεωρώ λοιπόν την μέθοδό μου ως την χρυσή ευκαιρία για οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια της συμφοράς, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχαν σχεδιάσει οι Ελληνικές Κυβερνήσεις πολλά χρόνια πριν...


Παρόλα αυτά υπάρχει ένα σοβαρό Πολιτικό Πρόβλημα, το οποίο δεσμεύομαι να αναλύσω στο δεύτερο μέρος αυτής της δημοσίευσης. Εν τω μεταξύ, θα ήθελα πολύ να ακούσω τα σχόλια σας, αγαπητοί φίλοι και φίλες.


1 σχόλιο: